Taksering

Vi har lang erfaring med takseringer og utfører alle type takster, som takst etter tap, arv eller et takstbrev over dine smykker. Vi er godkjent taksør i Norges Gullsmedforbund som gjør at vi er en foretrukken taksør for forsikrings selskapene. For korrekt og effektiv tidsbruk som mulig, er kvitteringer, bilder og annen dokumentasjon til stor hjelp når smykkene skal vurderes.

Verdivurdering ved innbrudd eller skade

Du som kunde blir henvist av forsikringsselskapet ditt og får beskjed om å kontakte oss for å avtale et møte. Du får opprettet et skadenummer av forsikrings selskapet som er viktig at du tar med deg. Smykkene blir vurdert ut fra den dokumentasjon og forklaringer du gir oss. Det er viktig å fremlegge så mye dokumentasjon som mulig, og lag gjerne en liste på forhånd over alt du mener har blitt borte. Skulle du glemme noe, kan det etter sendes til forsikringsselskapene. Forbered deg så godt som mulig.

Assuransetakst

Når du skal taksere smykkene dine, leveres dette til enten butikken vår på Moa eller Kongens Gate 3. Ta med deg mest mulig informasjon om dine smykker. Kvitteringer og eller sertifikater er et viktige hjelpemidler, da dette gjør taksten mer nøyaktig, rimeligere og det går raskere. Leveringstid vil variere etter hvor mye du har og hvilke typer smykker det dreier seg om.

Skiftetakst/Arvetakst

Dette er en takst vi foretar når det er et arveoppgjør og partene ønsker å vite verdiene for en rettferdig fordeling. Det vil bli tatt i betraktning slitasje og tilstand i forhold til et eventuelt salg i et bruktmarked.

Viktig informasjon

For å unngå eventuelle misforståelser vil vi gjerne si noe om takst. Vi takserer for det meste for assuranse eller skifte. Takstbeløpet blir derfor satt slik at De skal, så sant det er mulig, kunne gjenskaffe tilsvarende eller vesentlig tilsvarende vare til vurdert verdi pr. dato.


Kunstneriske og antikvariske kvaliteter blir ikke vurdert. På grunn av disse forhold, og fordi det alltid dreier seg om en skjønnsmessig vurdering, må taksten ikke oppfattes som eksakt verdi, eller brukes som salgs- eller kjøpstakst.

Gullsmed Stamnæss
Gullsmed Stamnæss

Kongens Gate 3, 6002 Ålesund
AMFI Moa Nord, 6020 Ålesund
+47 70141540
post@stamness.no


Gratis Frakt
over 700,- kroner
Hent i butikk
Trygg Handel

Klarna Checkout